Kireçlenme Ne İyi Gelir
Kireçlenme, kemiklerin ucunda mahal vadi kıkırdak dokunun giderek aşınması ve yıpranması ile ortaya çıhun bir rahatsızlıktır. Zamanla kötü revişatlar gerçekleşebilir. Kemikler parçalanarak eklem süresince birikmeye başlangıçlayabilir. Bu hava vücutta iltihabi bir süreci ve sonrasında ağrı ataklarını ortaya çıayalr. 40 yaşın üstündeki bireylerde elan okkalı görülür. üste tehlikeli sıklet duymak kabil kuvvetli fiziki hareketlerde kâin insanlarda, elan okkalı rastlanmaktadır. Eklem kireçlenmesi, eklem emrazının da baz nedenlerinden biridir. Kireçlenmeden diz, kalça, dal, bel ve başlangıçparmak eklemleri etkilenir. Evetşın artması, aşırı kiloluluk, eklemlerin aşırı kullanımı ve genetik yatkınlıklar riski fazlalıkrır. Eklem Kireçlenmesini Önlemek İçin Beslenme Önerileri Gani gani akarsu tüketin. Deniz, eklemlere takviye esenlar. Bu yüzden her ruz en azca 8 bardak akarsu derunmek icap ettiğini unutmayın. Suyun haricinde mazot, kefir, katık kabil güçlü kalsiyumlu besinler de, kemik esenlığına katkı esenlar. Zerzevat ve ürün tüketin. Kemik esenlığı derunin, vitamin ve minerallerin dengeli bir şekilde tuzakınması önerilir. Bu yüzden vitamin ve mineral değeri güçlü olan sebzevat ve meyveleri beslenmenize ekleyin. Evetğlı kırmızı et tüketimini azaltın. Kırmızı et tüketimi, hayvani proteinlerin okkalı kurumı sonucunda idrarla alay malay kalsiyum atımını fazlalıkrır. Kemik esenlığını muhafaza etmek derunin kırmızı et tüketimini azaltın. Bunun namına fasulye, mercimek, bezelye kabil protein itibarıyla kibar bakliyatları beslenmenize ekleyin. Evetğlı balık tüketimini fazlalıkrın. Omega 3 itibarıyla kibar olan yağlı balıklar, eklem emrazına karşı çok etkilidir. Hamsi, somon, orkinos kabil balık türlerinin tüketimi, kemik esenlığını olumlu yönde etkiler. Yeşil çkamer derunin. Yeşil çkamer, eklem kireçlenmesinde olumlu etkilere sahiptir. Antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere mevla evetğu derunin, kemiklere takviye olur. üste kireçlenmeden kaynaklanan vecalara ve şçalışmakinliğe de yerinde gelir. Kalça kireçlenmesini azaltmak derunin yemeniz gerekenler; Meydana getirilen meyanştırmalara nazaran ürün ve sebzevat itibarıyla kibar beslenmek, kalça kireçlenmesi riskini azaltır. Bu sebzelerin tesirli deşeni diallil disülfitindir. Elma, muz, armut, şeftali, kavun, üzüm ve kuru meyveler, soğan, pırasa ve zerrinmsak kabil sebzeler kalça kireçlenmesi riskini azaltır.